top of page
Skjærgårdshagen-272.jpg

Skjærgårdshagen

Om Skjærgårdshagen

Vi jobber etter prinsippene fra no dig garden.

 

Ta en tur ut i skogen og se hvordan plantene der trives og lever. Jo mer mikroorganismer i jorda, jo bedre har plantene det.

Vi trenger ikke lenger tenke på sur jord.

Vi trenger ikke lenger tenke på gjødsel.

Vi trenger ikke lenger tenke på ugress.

Vi trenger ikke lenger kjøpe plantevernmidler.

 

Plantene ordner opp selv!

I naturlig jord vil opptaket være ivaretatt av mikroorganismer som disse plantene allierer seg med. Planter som står naturlig tett og i en levende jord har heller ikke konkurranse med ugress. Får de det spruter de ut biokjemiske væsker fra både røtter og blad for å holde det uvedkommende unna, som ugress og skadedyr. Kompostjord i høybed får god struktur for planter og røtter til å gro og er fulle av vekstfremmende organismer. Millioner av sopptråder ”Mycorrhizal”, nematoder og jordormer lager liv i jorda. Grønnsakene gror bedre.

Skjærgårdshagen-198.jpg

Karbonet forblir i jorda.

 

Når vi dyrker og graver forstyrrer vi den naturlige næringsbalansen. Det vi tar fra jorda må vi gi tilbake til jorda.

Oppdeling

 

Kjøkkenhagen er delt opp i grafiske bed satt i system. De firkantede bedene er til hekker, flerårige busker, stauder og roser. De minste bedene som er på 3m lengde og 122m bredde  er til snittblomster. De lange bedene er på 10m lengde og 122m bredde, og er til grønnsaker med blomster og tagetes mellom. Rundt hele åkerstykket er det et bed på 1m bredde. Her er det erteblomster, klematis, kornblomster, ringblomster, agurkurt, solsikker, kjempeverbena med mer. Ytterst langs hele jordstykket har vi et kastanjegjerde, levegger og en fin inngangs port. 

Bilde1.png
bottom of page